Grenaa IF U12 piger med helt i toppen af dansk fodbold for 2007 årgangen

image Bagerst: Emma, Caroline, Frederikke, Cecilie og Emmely Midt: Nanna R, Freja, Mathilde, Eline og Nana V Forrest: Mia
Peter Vedersø
24. august 2018 kl. 09:05

Grenaa If U12 piger har tidligere både i turneringen og ved stævner vist at de godt kan spille fodbold, så for første gang tilmeldte vi holdet til Talentstævne 2018  i Steensballe ved Horsens 17-19 august. Stævnet kan man kun tilmelde sig efter invitation, som bliver sendt ud til de bedste hold fra hele landet.

Nogle kalder også stævnet for det uofficielle Danmarksmesterskab for pige ungdomsfodbold. I U12 pigerækken kan det nævnes at hold som Brøndby, Allerød, Fremad Valby, FC Horsens, Kolding, Nibe samt Årslev ved Odense (Det bedste hold på Fyn) deltog. Fra vores egen turneringspulje DBU region 3 i Østjylland Nord deltog Lyseng fra Århus, Sejs/Svejbæk fra Silkeborg og så vores egne piger fra Grenaa, så pigerne var i fint selskab.

Da vores meget dygtige piger fra U14 (Spiller i Liga 1 for deres årgang) også deltog i stævnet fik vi arrangeret fælles buskørsel for de 2 hold til stævnet. Selvom holdene sad i deres egne grupper i bussen, blev der dog også snakket og sunget lidt undervejs på tværs af holdene.

Da vi deltog for første gang, var alle spændte på, hvilken oplevelse vi ville få. Kunne vi være med på dette niveau? eller ville vi blive spillet ud af banen? Men alle var enige om, at vi var med for at teste vores niveau og lære noget, uanset hvad resultatet måtte blive.

Derfor var alle noget nervøse og spændte da vi gik på banen til den første kamp i pulje 1 fredag aften kl. 18:30 mod Allerød. Spillet i 1. halvleg bar da også præg af, at pigerne mentalt lige skulle være klar, hvilket de ikke helt var, og vi var heldige med at gå til pausen med 0-0. Allerød havde ikke de store chancer, men vi var desværre meget sjældne gæster på deres banehalvdel.

Efter nogle taktiske justeringer og en snak i pausen, om at vi bare skulle glemme, hvor vi var, og spille vores eget spil, så kom holdet meget bedre med i anden halvleg, hvor vi godt kunne have afgjort kampen til vores fordel. Men set over hele kampen var vi nok meget tilfredse med 0-0.

Pigerne kunne herefter gå til aftensmad og op på den nærliggende børnehave, hvor de 2 Grenaa og 3 FC Helsingør hold var indkvarteret. Det var blevet sent og efter en skoledag, lang bustur og kamp var pigerne trætte, så det gjorde ikke så meget, at den af træneren lovede netflix film ikke kunne vises, fordi han havde glemt fjernbetjeningen til skærmen derhjemme. Det fik vi dog rådet bod på til dagen efter.

Lørdagen stod på to puljekampe og afhængig af placeringen i puljen en eller to placeringskampe. De to andre hold i puljen Kolding og Årslev havde spillet 1-1, så puljen så umiddelbart meget jævnbyrdig ud.

I første kamp skulle vi møde Årslev, og pigerne satte sig ret hurtigt på kampen og bragte sig foran 1-0 med et mål af Mathilde Kirk, og vi gik bare og ventede på næste scoring. Den kom desværre ikke, og vi gik til pausen med en 1-0 føring. Alle var enige om, at vi bare skulle forsætte vores spil, så kunne kampen sagtens vindes.

Desværre fik Årslev et meget heldigt mål kort efter pausen. Det overraskede os, og vi begyndte at spille lidt i panik i perioder, og kampen blev pludselig meget lige. Begge hold havde nogle halve chancer, og desværre scorer Årslev på en af deres, og vi får ikke udbytte af vores, så første nederlag er en realitet, 2-1 til Årslev.

I sidste puljekamp, som nu skulle vindes for ikke at slutte på sidstepladsen, viste pigerne fra start, at det var holdet fra Kolding, der skulle henvises til sidstepladsen. Vi fik hurtigt kontrol over kampen, og selv om Kolding også have et par chancer, tog vi en sikker sejr på 3-0 med 2 mål af Caroline Mathiesen (det ene et flot hovedstød efter hjørnespark) og 1 af Emma Søgaard direkte på hjørne.

Pga af det indbyrdes opgør tog Årslev 2. pladsen og Grenaa måtte derfor tage til takke med 3. pladsen og en kvartfinalekamp mod Nibe, vinderen af pulje 2.

Da kvartfinalen spilles kl. 19:10 spiser vi tidlig aftensmad, så maden ikke skal ligge for tungt i maverne, når vi skal spille kamp. Det skal her siges, at maden til stævnet smagte fremragende og der var flere valgmuligheder, så der var noget for enhver smag. Derfor let at spise sig rigtig mæt. Efter maden er vi ude på banerne, nogle slapper lidt af i Djurslands Bank teltet og andre kigger på de andre kvartfinaler.

Nibe har et godt hold med spillere, som i højde og drøjde er Grenaa spillerne overlegne, så vi vidste, at det ville blive en svær kamp.

Kampen blev da også meget jævnbyrdig. Der blev fightet, spillet og ingen af holdene ville give sig. I midten af 1. halvleg får Grenaa et af mange hjørnespark, som Emma endnu engang får drejet i kassen ved den nærmeste stolpe, og vi kunne gå til pause med 1-0. Uden at kampen ændrede karakter, skulle vi hen i midten af 2. halvleg, hvor Nibe får udlignet. Begge hold presser på for et afgørende mål, og desværre dømmer dommeren ikke et klart straffe efter en Nibe hånd på bolden i de sidste minutter af kampen. Kampen ender 1-1 og vi skal direkte ud i straffe konkurrence. En afgørelse som ingen kan lide, og slet ikke vores målmand Mia Smidstrup, selvom hun tidligere har klaret sig fremragende i lignende situationer.

Nibe vinder lodtrækningen og vælger at skyde først. Mia redder, desværre redder deres målmanden skuddene fra både Emmely og Caroline, og da Nibe også har scoret på deres 2. skud er vi bagud 0-1. Nibe skyder forbi mål, og Emma sparker ind til udligning. 1-1. Både Nibe og Mathilde scorer på 4. spark, så før sidste spark er stillingen 2-2. Her viser Mia sin klasse og redder. Nu ligger hele afgørelsen på Frederikke Hansen, som kan afgøre kampen. Dette gør hun sikkert med et spark op af højre stolpe. 3-2 til Grenaa og jublen bryder løs blandt de tilrejsende Grenaa tilskuere og flere U14 piger løber ind og jubler sammen med U12 pigerne. Et dejligt syn, selom man også føler med Nibe pigerne, hvor flere af dem giver tårerne frit løb.

Grenaa pigerne kan derimod smilende og glade gå tilbage til børnehaven. Pga. den tidlige aftensmad er nogle blevet lidt småsultne igen, så der indkøbes pizza og slik, som fortæres mens der nu kan ses netflix.

Det er nogle trætte og ømme Grenaa piger, som lukker øjnene velvidende, at de er klar til semifinalen søndag formiddag, som bliver mod vores gode venner fra Lyseng, som i deres kvartfinale har vundet over Allerød.

Semifinalen bliver aldrig en spændende kamp. Trænerne formåede ikke at få banket troen på, at man godt kunne slå Lyseng, ind i spillerne, og 1. halvleg var uden den fight, som pigerne tidligere havde vist. Lyseng kunne fortjent gå til pausen med 3-0. I pausen blev vi enige om, at nu nulstillede vi kampen. Så mentalt stod der nu ved 2. halvleg 0-0, og nu drejede det sig bare om at vinde 2. halvleg. Det lykkedes ikke helt, men pigerne kom bedre med og slutresultatet blev 4-0 til Lyseng.

Nu skulle holdet ud i kampen om 3.-4 pladsen, og modstanderen blev ikke andre end Årslev, som også havde spillet sig frem til kampen om 3.-4. pladsen.

Pigerne var opsatte på at få revanche, og den gamle fightervilje som karakteriserer holdet kom tilbage. Grenaa havde nok et svagt overtag i kampen. Desværre kom Årslev foran på et selvmål af Frederikke, hvor Mia var chanceløs. Men denne gang fortsatte pigerne med både fight og godt spil, og i anden halvleg fik Mathilde Kirk udlignet og inden kampen sluttede, havde Nana Ravnsbæk sikret sejren med scoring til 2-1. Bronze medaljerne og 3. pladsen var hjemme. Endnu en stor juble scene og udløb til de jublende Grenaa tilskuere.

Præmieoverrækkelsen;

Et fantastisk resultat og da 1. og 2. pladsen gik til henholdsvis Lyseng og Sejs/Svejbæk, viser det lidt om, hvor stærk pigefodbolden er i Østjylland for årgang 2007.

Grenaa pigerne fik prøvet kræfter med et elitestævne, og testet både holdets og deres individuelle evne og kompetencer. De har lært rigtigt meget, og ikke mindst hvor vigtigt det er at være fokuseret, koncentreret og tro på, at ens egne og holdets evner kan slå til, når man spille med på det højeste niveau.

Sidst men ikke mindst oplevelsen af, at man taber som et hold, og man vinder som et hold. Ingen kan alene afgøre en kamp. Går det skidt er det hele holdets fejl, og har holdet succes har alle på holdet succes.

Så derfor stort tillykke til alle pigerne. Vores dygtige målmand Mia Smidstrup. Til vores vante forsvarsklippe Nana Vedersø, som desværre ikke fik så meget spilletid grundet et skadet knæ, men så steppede vores andre defensive spillere Freja Ringsted, Cecilie Plougmann bare op og gode det fremragende. Den defensive midtbane hvor Eline Pedersen, Caroline Mathiesen og Emma Søgaard sled og fightede, og til den offensive midtbane og angriberne Emmely Hougaard, Mathilde Kirk, Frederikke Hansen og Nana Ravnsbæk, som løb og gjorde verden usikker for modstanderens forsvar.  Det var bare så fantastisk af jer alle, og vi nød at være en del af jeres hold. Så selvom det ”kun” blev til en bronzemedalje, så skal der lyde et stort tillykke med nok den flotteste præstation I har lavet indtil dato.

Selve stævnet er et rigtigt godt stævne for de bedste hold i Danmark til at mødes med andre hold, end dem man lige møder i den lokale DBU turnering. Hvis vi kan holde niveau, er det bestemt værd for os, at overveje deltagelse også næste år, og vi vil gerne sige tak til klubben for både den moralske og økonomiske støtte til dette talent udviklingsarbejde, vores sponsorer Intersport og Djurslands Bank, hvor sidstnævnte har støttet os siden det første pigehold skulle have spillerdragter, og som også denne gang stillede holdtelt til rådighed, så vi havde et fast samlingspunkt. Tak til Frugtlageret for frugt til hele turen. Ikke mindst tak til alle forældrene som levende fulgte med både på sidelinjen og via de sociale medier. Det ansporer pigerne, at der er opbakning fra sidelinjen. Specielt tak til Edel og Rikke som tog tjansen med at sove sammen med pigerne og hjalp til med alle de praktiske gøremål.

Selvom pigerne var trætte og havde ondt både her og der, så er jeg sikker på, at alle er parate til at tage af sted igen til dette eller noget tilsvarende.

Så en stor tak fra træner teamet til alle som var med til at gøre dette til en uforglemmelig tur for pigerne.